fbpx

Àrea Social

del nostre club

ACCIONS

Des de la seva fundació a l’any 2004, en el CE Vila Olímpica totes les famílies estem obligades a fer una aportació al fons d’acció social cada any. Es destina a finançar totes les activitats de l’àrea social, beques per famílies amb pocs recursos econòmics i ajudes per anar a disputar torneigs per Nadal, Setmana Santa i Estiu. Aquesta aportació es pot fer pagant cada mes un quota addicional de 5 euros en concepte d’ajuda al fons social.

Codi ètic
Des del inici d’aquest projecte, hem avançat en el nostre procés d’obtenció del Segell de Garantia Ètica per a entitats esportives. Comptant amb l’orientació dels consultors del Projecte SES, hem complert els passos inicials atenent a la metodologia estipulada. Ara, el nostre repte és consolidar i seguir avançant en aquest projecte tan ambiciós davant del creixement del nostre Club en els últims anys.
QUÈ ÉS?

El Codi Ètic recull la declaració dels valors i principis d’actuació que subscriu el club, i estableix conseqüentment un conjunt d’orientacions per a que la conducta de tots els seus membres respongui a aquests fonaments ètics. La finalitat del Codi Ètic és promoure i garantir de manera eficaç la pràctica ètica de tots els seus membres, d’acord amb els principis d’actuació del club:

● El respecte per a tots els que fan possible la pràctica esportiva: els companys/es, entrenadors/es, equip rival, àrbitres, afició; pares/mares, empleats/ades, col·laboradors/es i directiva del club.

● L’esforç personal i el treball en equip.

● El joc net i l’acceptació de les normes que regeixen la pràctica esportiva.

Pretén ser un instrument que serveixi a tots els membres del club (esportistes, entrenadors/es, pares/mares, òrgan directiu, empleats/des, col·laboradors/es i tot el col·lectiu de socis/sòcies) per a la reflexió i l’orientació ètica en tots els àmbits: entrenament i competició esportiva, convivència i treball d’equip, comportament de l’afició, i gestió en el camp de l’esport.

COM S’APLICA?

El codi ètic s’aplica, en primer lloc des de la prevenció:

● Lectura i signatura de la declaració d’acceptació i compromís de compliment amb el codi ètic per part de tots els socis/sòcies, esportistes i tècnics del club en el moment de l’alta.

● Difusió d’informació amb articles al web i publicacions en RRSS en matèria d’ètica, així com mitjançant pancartes al camp i vestidors.

● Programes formatius per a tècnics.

● Promoció mitjançant accions per a la formació integral dels esportistes, que fomenten valors de manera transversal en els entrenaments i partits.

● Seguiment de les actes de partit per detectar accions contràries al codi ètic i posar en marxa mesures per tal de reconduir la situació.

La intervenció s’inicia quan un membre del club (esportista, soci/sòcia o tècnic) comet una acció que incompleix greument el codi ètic. La informació es rebuda per la Comissió Ètica, la qual decidirà de manera unànime la millor manera de procedir per tal de reconduir la situació. Té una vocació mediadora, de manera que procurarà atendre els possibles conflictes que en matèria ètica es produeixin amb objectivitat, fonament i el propòsit d’una resolució òptima per a les parts implicades, sempre prioritzant el benefici dels nens i nenes i joves esportistes del club.

Se segueixen uns protocols d’actuació, on es consulta la Comissió Ètica la mediació o accions possibles que contribueixin a la reflexió i el diàleg constructiu amb la persona implicada, amb el proposit de reconduir l’actitud o situació. Serà només en el cas d’evolució negativa o màxima gravetat que el cas es podrà derivar a la Junta directiva per acordar una resolució.

QUI GESTIONA?

La Comissió Ètica es l’encarregada de vetllar per el compliment del codi. Està configurada per quatre membres, pertanyents als següents col·lectius del club:

● Coordinador de la Comissió Ètica: Albert Tarrés

● Representant de la Junta Directiva: Miguel Molina

● Representant de l’Equip Tècnic: Albert Borrega

● Consultor intern: Alex Corres

● Consultor extern: Fundació Itinerarium

Vols parlar amb la comissió ètica? Fes click aquí:

albert.tarres@cevilaolimpica.com

      Comissió Ètica

     Email: albert.tarres@cevilaolimpica.com

     Telèfon oficines: 93.390.92.15

     Coordinador Ètica

     Albert Tarrés

Qualsevol membre del club disposarà de dos canals principals de comunicació amb la Comissió Ètica. A través dels quals, qualsevol membre del Club podrà presentar les seves qüestions i suggeriments en matèria ètica, així com la informació sobre incidències en trobades esportives o en altres àmbits de convivència entre els membres del Club

● Correu electrònic:  albert.tarres@cevilaolimpica.com

● Comunicació personal amb els membres de la Comissió Ètica

Per signar el document del codi ètic pots accedir aquest enllaç:  https://forms.gle/vQVRRRUcU3uYyy7T8

 

Protocol per a l’assetjament i abús sexual  del CE Vila Olímpica

Aquest protocol esdevé un procediment per actuar davant de situacions d’assetjament i abús sexual, que es puguin donar per part o cap a socis i personal del CE Vila Olímpica. Aquest document s’ha elaborat tenint en compte la realitat del Club, protocols d’altres clubs veïns i seguint les recomanacions de la Guia de detecció de l’abús sexual infantil en l’àmbit esportiu per a professionals (Consell Superior d’esports i Unicef), el Protocol realitzat pel Consell Superior d’Esports i el protocol realitzat per la RFEF.

#ElVilaMoltMesQueEsport #ELVilaEspaiSegur

SUBVENCIONS AJUNTAMENT DE BARCELONA temporada 2022/2023

Subvencions per a les famílies per a la participació de nens/es i joves entre 6 i 17 anys en la seva oferta d’ activitats esportives fora d’horari lectiu.

Qui pot sol·licitar la subvenció?
 • Els infants han d’estar preinscrits a l’activitat en una ENTITAT HOMOLOGADA. El Club Esportiu Vila Olímpica és una entitat homologada.
 • Siguin integrants d’unitats familiars amb un nivell de renda personal disponible, per membre de la unitat familiar, igual o inferior a 10.000€/anuals.
 • La unitat familiar estigui EMPADRONADA i resideixi a la ciutat de Barcelona. Excepte en el cas de necessitats especials, tot i estar empadronats a Barcelona hauran d’estar escolaritzats a la ciutat.
 • Els infants han de tenir entre 6 i 17 anys (o iniciar el primer curs de primària) en el moment de fer la sol·licitud. En cas d’incapacitat intel·lectual, l’edat s’amplia fins als 19 anys.

Quan puc demanar la subvenció? (Dades importants)
 • Període de presentació de sol·licituds: del 14/09 al 6/10.
 • Esmena de documentació: fins el 3/11
 • Data de comunicació de la resolució i publicació: el 15/11
 • Període de presentació de reclamacions: del 15/11 al 03/12
 • justificació famílies del 17 al 28 de maig.

 

Tota la informació la podreu trobar a: https://www.plaesportescolarbcn.cat/ca/subvencions_302069

Com haig de sol·licitar la subvenció?

Cal tenir en compte que les persones que vulguin sol·licitar una subvenció hauran de fer, en primer lloc, la inscripció a l’activitat escollida. Sol·licitar la subvenció no eximeix el fet de pagar la quota corresponent. En cas de sol·licitar subvenció cal pagar la quota mensual fins a rebre la notificació de la resolució oficial. (aproximadament a mitjans de novembre). En cap cas es pot optar a sol·licitar una subvenció si prèviament no s’ha inscrit a l’activitat. Les activitats s’inicien al setembre/octubre i no és fins al novembre quan es resol la petició de subvenció. Cal estar al corrent de pagament de les quotes de l’activitat i estar assistint a l’activitat.

Un cop s’hagi fet la inscripció a l’activitat escollida, les famílies hauran de tramitar la sol·licitud de subvenció a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Per poder fer aquest tràmit serà necessari disposar d’IDCat Mòbil i el codi de referència de l’activitat que facilita prèviament l’entitat.

https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/oficinavirtual/ca/tramit/20200001413

Realitzat el tràmit, la persona sol·licitant es podrà descarregar un comprovant que acredita que la sol·licitud ha estat enviada correctament. Cal guardar aquest comprovant, ja que les dades que hi apareixen serviran per a qualsevol reclamació o incidència.

S’atorgarà subvenció a un màxim d’una activitat per infant sempre i quan estigui empadronat al municipi de Barcelona i compleixi els requisits establerts a les bases.

Excepcionalment, es permetrà accedir a la campanya de subvencions a tots aquells infants amb necessitats educatives especials que no resideixin a Barcelona però que hi estiguin escolaritzats, i així ho puguin demostrar.

Les subvencions s’atorgaran en funció de la renda disponible per membre de la unitat familiar d’acord amb els trams i percentatges de preu de l’activitat que s’indiquen a continuació:

 • De 0 a 7.000€ : 90%
 • De 7.000,01 a 9.000€: 60%
 • De 9.000,01 a 10.000€: 30%
 • Més de 10.000€: sense subvenció

Segons les bases, la renda personal disponible per membre de la unitat familiar es calcularà dividint els ingressos anuals declarats de tota la unitat familiar entre el nombre total de membres que formen part d’aquesta unitat familiar, tenint en compte que se suma un membre més en els casos següents:

 • Quan un membre de la unitat familiar tingui una discapacitat, reconeguda oficialment per la Generalitat de Catalunya, amb un mínim del 33%.
 • Quan es tingui reconeguda la condició de família monoparentaloficialment, per la Generalitat de Catalunya.

Per calcular la renda personal disponible per membre de la unitat familiar es dividiran els ingressos anuals declarats per la unitat familiar del beneficiari de la renda del 2021,concretament de la casella de Base Liquidable General (500) o, en cas de no fer declaració, dels ingressos declarats de forma responsable en la sol·licitud de subvenció.

Com sabré si m’han atorgat la subvenció?

El resultat de l’atorgament o denegació de la subvenció es comunicarà a través d’un missatge SMS al telèfon mòbil o bé d’un correu electrònic, sempre i quan hagueu facilitat aquestes dades de contacte en el moment de presentar la sol·licitud. Si no faciliteu aquestes dades, haureu de consultar la resolució al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

Més informació:

Oficina del club: 93.390.92.15 ó diana.diaz@cevilaolimpica.com

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad